Jouw hulpvraag is in coaching het uitgangspunt. Aan de hand van onderzoekend gesprek, lichaamsgerichte ervaringsoefeningen, en huiswerkopdrachten ga je een doel stellen en bereiken, in kleine overzichtelijke stapjes. Wil jij doelgericht aan de slag met een vraag als:

  • Hoe voorkom ik dat ik coronakilo’s verzamel en behoud ik mijn conditie nu we in lockdown zijn?
  • Door corona ben ik vaker alleen en ik weet niet goed wat daaraan te doen.
  • Ik ben vaak moe. Hoe verdeel ik mijn energie in mijn leven met werk, gezin, vrienden en hobby’s?
  • Ik ben er vooral voor anderen. Hoe zorg ik beter voor mijzelf?
  • Hoe ga ik gezonder eten, en wat is dan gezond?
  • Ik ben zwaarder dan ik prettig vind, hoe val ik duurzaam af?
  • Ik wil graag meer bewegen, hoe pak ik dat aan?
  • Ik vind die rust tijdens de lockdown eigenlijk wel prettig, hoe zorg ik voor voldoende ontspanning in mijn dagelijkse ritme als straks alles weer gewoon wordt?

Holistische Leefstijlcoaching, wat is dat?

Alles grijpt in elkaar. Wat je eet heeft invloed op hoe je lichaam functioneert, inspanning zorgt voor beweging in dat proces, en je mate van ontspanning zorgt voor al dan niet een goede vertering.

Deze en heel veel andere wisselwerkingen beïnvloeden weer hoeveel energie je hebt, wat je denkt en voelt . Als je aan een tandwieltje draait, gaat de volgende meedraaien.

Door een kleine stap in je leefstijl te optimaliseren, kan je hele beleving van het leven veranderen.

Coaching: je bewustzijn verruimen leidt tot gedragsverandering

Je hebt een hulpvraag, stelt een doel, en gaat op onderzoek uit hoe je je vraag kunt beantwoorden en je doel kunt bereiken. De coach loopt naast je, stelt je vragen, geeft je opdrachten om te ervaren hoe het anders kan zijn en deelt kennis.

Hoe meer je bewustzijn groeit hoe meer je je eigen coach wordt.

Leefstijl: bewegen, voeding en ontspanning

Met je leefstijl heb je veel invloed op hoe je de kwaliteit van je leven ervaart. Met gezonde voeding, lekker bewegen, optimale ontspanning en slaap ga je lekker in je vel zitten.

Je bent gezelliger voor je vrienden of je partner, je werk gaat je makkelijker af, en je durft opeens wel die risicovolle wens te volgen.

Tegenslag kun je beter relativeren, en je ziet mogelijkheden om uitdagingen ten goede te keren.

Holistisch: alles is verbonden

Ieder gedrag heeft gevolgen, iedere actie leidt tot een reactie, die weer een volgende reactie ten gevolg heeft. Je veranderkracht zit ín de relatie tussen reacties en de interpretatie daarvan.

Concreet betekent dit dat we in het beantwoorden van jouw hulpvraag je fysieke sensaties, je gedachten, je emoties, je energie en de betekenis die jij daaraan geeft onderzoeken.

De optelsom van deze inzichten in je eigen patronen zorgt dat je bewustzijn over je eigen gedrag groeit, met als gevolg dat je helder gaat zien en voelen hoe en waar je kunt en wilt veranderen én hier ook naar gaat luisteren. De som is meer dan de delen.

Ben ik jouw coach? Ben jij mijn cliënt?

Wederzijds vertrouwen is van belang als je met elkaar in zee gaat. Daarom starten we met een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. We maken kennis, kijken kort naar je hulpvraag, en doen een inschatting hoeveel coachingssessies we daarvoor nodig hebben (met een minimum van 3).

Holistische leefstijlcoaching, dat is iets voor mij!