Als je moet revalideren na behandelingen tegen kanker, heb je in een flinke zure appel te bijten.

Je lijf is vast gaan zitten op plekken waar het vroeger los zat. Het verzet in je lichaam tegen ziekte of nare behandelingen is groot. De weg naar verlichting kan alleen met kleine stapjes. Dit is een eenzame pijnlijke weg, die discipline en doorzettingsvermogen vergt.

Na de behandelingen heb je juist daar niet veel meer van over. Dus is het des te belangrijker dat het proces zo leuk en fijn mogelijk wordt.

Ze wilde graag meedoen met mijn Slow Sportslessen om haar revalidatie meer vorm te geven, maar die stap was nog iets te groot.

Het allerliefst wil ze weer kunnen lindyhoppen met haar partner, zich soepel en flexibel mee laten voeren in deze vrolijke dans. Een dans waar je best wat conditie en flexibelheid voor nodig hebt.

Na overleg met haar fysiotherapeut die een op haar aangepaste reeks oefeningen meegaf, stopte ik al deze ingrediënten in mijn hoge hoed en daaruit kwam een prachtige middag in het park.

Zij, haar vrienden en familie leerden de oefeningen op de simpelste manier én hoe dit in de loop der tijd uitgebreid kan worden. Ze probeerden bomen om te duwen, en hielpen met benen te stretchen. Ze maakten een prachtige squatwave onder de verkoeling van een enorme boom.

En daarna dansen dansen dansen. Met silent disco koptelefoons werd het park een enorme dansvloer. Leuke kleine engeltjes sloten naadloos aan, alsof ze er gewoon bij hoorden.

Ze gaat nu zelf op pad. Wandelen met oefeningen tussendoor. In goed gezelschap van haar vrienden en familie. Slow Sports op maat.

Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen organiseren, en ik wens haar nog veel dansplezier!

Woon je niet in de buurt van een Slow Sportstrainer of is Slow Sports nog net een brug te ver?

Neem contact met me op, en samen kijken we naar wat er wél mogelijk is.

Slow Sports op maat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *