Slow Sports staat voor genieten van bewegen in de natuur met goed gezelschap. Vertraging helpt daar bij: even stilstaan bij dat leuke bloempje, samen luisteren naar een vogeltje. Naar je lijf luisteren.


Rolien! Schiet nou eens op!

Ik hoor de wanhoop in de stem van mijn moeder nóg naklinken. Ze had heel veel geduld met me, hoor. Ik kwam langzaam op gang. Een echte diesel.

Toch leerde ik dat het beter was een benzineauto te zijn. Hup! Snel accelereren, snel dingen afmaken. Resultaat! Ik werd daardoor een ‘grote-stappen-snel-thuis-mens’ en sloeg genieten van de reis naar huis over. Als ik iets aan het doen was ging mijn aandacht al uit naar het volgende dat gedaan moest worden. Ik dacht dat multitasking mij zou helpen om nog meer te doen. Ik leefde altijd in de toekomst en kwam daar nooit aan. Ik had meestal weinig energie, en voelde me ongelukkig. Ik vond mijn draai niet.

Na 45 jaar aan de verwachtingen van resultaat te voldoen, was de koek op. Ik was letterlijk niet meer vooruit te branden. Ik zat op de bank. Iedere stap deed pijn. Ik wilde geen pijn, dus nam ik geen stap.

Gelukkig kwam ik in een mooi revalidatieproces terecht waarin ik leerde dat de signalen van mijn lichaam iets zijn om naar te luisteren. Dat pijn een functie heeft, én dat je het moet respecteren. Dat hele kleine stapjes nemen prima is. Als ik maar blijf bewegen. Mentaal en fysiek.

Ik ben mijn eigen langzaamheid gaan omarmen. Lukt iets niet? Ik vertraag. In vertraging kan ik luisteren naar wat er in en om me heen nou echt gebeurd. Kan ik horen wat voor mij is. Kan ik genieten van de knisperigheid die leven heet.

Door Slow Sports is “ik moet sporten” voor mij gedraaid naar “ik beweeg graag en zorg daarmee voor mijn lichaam”. Intensiveren van je bewegingen om energieverbranding en de aanmaak van fijne stofjes op gang te brengen en opmerken wat dat met je doet. Met respect je lichaam een prettige training geven zonder overbelasting. Met persoonlijke aandacht, en ruimte voor de lach of traan die langs komt. Vertraging is daarbij een prachtig middel.

Meedoen met Slow Sports?

Ben je nieuwsgierig geraakt en wil je een keer meedoen met Slow Sports? Je bent van harte welkom voor een proefles. Lees verder en neem contact op via www.slowsportsamersfoort.nl, bel of whatsapp 06-44 124 192.

Vertragen
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *