Gezond blijven

Je wilt je lekker voelen in je vel. Je wilt gezond zijn en blijven, je wilt gezond oud worden. Het woord preventie doet bij jou een bel rinkelen, je ziet voor je dat het ook anders kan dan hoe je nu leeft.

Meer groente eten, wat vaker bewegen, echt ontspannen…..

Je hebt ook twijfels. Kan nog niet helemaal voor je zien hoe dat werkt. Gezond leven. Hoe dan?

Er word zoveel geroepen over wat goed voor je is. Wat is dan goed?

En als je dan weet wat goed voor je is, hoe ga je dat dan doen? Je hebt wel eens geprobeerd te stoppen met snoepen, maar na een paar dagen ging je als vanzelf weer snoepen. Of je wilt meer bewegen maar weet gewoonweg niet hoe je dat in je drukke agenda erbij gaat plannen.

Je wilt het, waarom doe je het dan niet? Hoe komt dat? Waarom is het zo lastig je aan gezonde gewoontes te houden?

Leven met beperkingen

En als je ziek bent of een beperking hebt? Je kampt met beperkingen aan het bewegingsapparaat, of je bent vaak moe omdat je lichaam het niet helemaal goed doet. Je heb een chronische aandoening en daar heb je last van. Of je weet niet wat er aan de hand is, maar je zit niet lekker in je vel. Van de dokter of diƫtiste heb je leefregels, voedingsadviezen en beweegtips gekregen maar het kost je moeite om je leven erop aan te passen. De kwaliteit van je leven staat onder druk.

Je kunt deze situatie nog niet zo goed accepteren en hebt misschien wel het gevoel dat je met je rug tegen de muur staat. Dat je vast zit. Wil je meer bewegingsruimte, fysiek, emotioneel en mentaal?

Kwetsbaarheid en hoogsensitiviteit

Voel jij je al heel lang anders dan anderen? Lijken reguliere adviezen niet voor je te kloppen? Jouw lichaam reageert anders op voedsel, bewegen, ontspannen, en heb je daar je eigen gedachten over? Voel je je daarin alleen?

Mensen hebben je wel eens verteld dat je erg gevoelig reageert. Je hebt wel eens wat gehoord over hoogsensitiviteit en je herkent er wel wat in, maar het dekt de lading niet. Voel je je kwetsbaar in deze wereld en wil je hier graag mee leren omgaan?

Goed nieuws

Je bent niet alleen. Meer mensen kampen met jouw vragen en in de maatschappij komt steeds meer ruimte en aandacht voor de voordelen van optimalisering van je leefstijl, zowel preventief als wanneer het leven haar tol al aan het eisen is. Is je nieuwsgierigheid gewekt? Wil je daar ook iets mee?

In een holistische leefstijlcoachingstraject beginnen we waar jij nu bent en nemen je situatie mee, het doel bepaal jij. Wat is voor jou nu in deze omstandigheden haalbaar? Wat is er nodig voor jouw stap richting lekker in je lijf?

Ik nodig je van harte uit voor een goed nieuws gesprek waarin we kennismaken en jouw hulpvraag verkennen. Veranderen ligt in jouw bereik. De magie van mild kleine stapjes richting jouw doel nemen is een vaardigheid die jij ook kan leren. Daar heb ik alle vertrouwen in! Jij ook?